Laadukkaat vastamelukuulokkeet ovat kasvattaneet viime aikoina suosiotaan valtavasti, sillä niistä on tullut lähes korvaamaton lisävaruste esimerkiksi musiikin tai äänikirjojen kuunteluun sekä elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistoon. Laadukkaat vastamelukuulokkeet takaavat samalla sekä erinomaisen äänenlaadun että mahdollisuuden uppoutua musiikin ihmeelliseen maailmaan ilman ulkopuolista melua ja muita häiriötekijöitä.

Miten valita oikeanlaiset vastamelukuulokkeet?

Vastamelukuulokkeiden suosion kasvu on kuitenkin johtanut siihen, että markkinoilta löytyy tänä päivänä valtava määrä erilaisia vaihtoehtoja. Tästä syystä vastamelukuulokkeiden valintaan kannattaa käyttää jonkin verran aikaa. Kun tiedät, millaisia kuulokkeita haet musiikin kuuntelua varten, voit tilata valitsemasi vastamelukuulokkeet osoitteesta tekniikkaosat.fi nopealla toimituksella.

Verkkokaupan valikoimasta löydät vastamelukuulokkeita monilta tunnetuilta valmistajilta, mukaan lukien Sony, Samsung ja Lenovo. Muista myös pitää silmällä verkkokaupan tarjouksia, sillä voit löytää himoitsemasi kuulokkeet Tekniikkaosat.fistä huomattavasti edullisempaan hintaan!

Vastamelukuulokkeet vievät musiikin kuuntelun aivan uudelle tasolle, sillä ne pystyvät poistamaan lähes kaiken ympärillä olevan hälyn. Vastamelukuulokkeet sopivat siis loistavasti myös työskentelyyn vilkkaassa toimistossa tai musiikin kuunteluun samalla, kun kävelet meluisalla kadulla.

Tärkeintä vastamelukuulokkeiden valinnassa onkin se, millaiseen käyttötarkoitukseen haluat kuulokkeet ja kuinka paljon olet niistä valmis maksamaan. Kalliimmat kuulokkeet poistavat luonnollisesti melua tehokkaammin kuin edullisemmat mallit, mutta mikäli et joudu käyttämään kuulokkeita erittäin meluisassa ympäristössä, myös edullisemmat vastamelukuulokkeet voivat toimia aivan yhtä hyvin.

Seuraavaksi on hyvä kiinnittää huomiota kuulokkeiden tarjoamiin lisäominaisuuksiin. Laadukkaat vastamelukuulokkeet tarjoavat erinomaisen äänentoiston, sillä uudenlaisen teknologian ansiosta kuulokkeet pystyvät vastaanottamaan Bluetoothin kautta huomattavasti suuremman määrän dataa kuin edeltäjänsä. Osa vastamelukuulokkeista on puolestaan varustettu entistä jykevämmällä bassolla tai kirkkaammalla äänellä. Kaikkia näitä ominaisuuksia onkin hyvä pyöritellä mielessä ennen lopullista valintaa.

Mihin vastamelukuulokkeiden teknologia perustuu?

Vaikka vastamelukuulokkeet eivät ole olleet markkinoilla kovin pitkään, itse vastamelutekniikka on kehitetty jo aikoja sitten, nimittäin 1950-luvulla. Vastamelutekniikka perustuu nimensä mukaisesti tekniikkaan, jonka tehtävänä on tuottaa vastamelua poistaakseen ympärillä olevaa melua.

Nykyisten vastamelukuulokkeiden teknologia perustuu pienen pieniin mikrofoneihin, jotka on asennettu kuulokkeiden sisään. Näiden mikrofonien tehtävänä on puolestaan kuunnella kuulokkeiden käyttäjän ympärillä syntyvää hälinää, ääntä ja melua. Tämän jälkeen mikrofonit lähettävät havaitsemansa äänen kuulokkeissa sijaitsevaan mikrosiruun, joka alkaa tuottamaan kuulokkeissa samanlaista ääntä vastameluna.

Kun nämä ääniaallot puolestaan kohtaavat toisensa, ne yhtyvät ja tuottavat niin kutsutun destruktiivisen interferenssin. Destruktiivinen interferenssi taas tarkoittaa sitä, että nämä ääniaallot, joista toinen tulee ulkoapäin ja toinen sisältäpäin, kumoavat lopulta toisensa. Vaikka kahden hälyn tuottaminen samaan aikaan voi kuulostaa entistä sekasortoisemmalta melulta, kuulija itse ei tätä pysty havaitsemaan, vaan kaikki kuuluu omassa korvassa siten, että ulkoapäin tuleva ääni ja häly kuuluvat vaimennettuina.

Mitä laadukkaammat kuulokkeet ovat kyseessä, sitä tehokkaampi kuulokkeiden tuottama äänenvaimennus on. Edullisemmissa kuulokkeissa äänenvaimennuksen puutteet tulevatkin esille juuri meluisissa tiloissa, mutta toisaalta, jos kuulokkeita aiotaan käyttää tilanteissa, joissa suurempia häiriötekijöitä ei yleensä synny, myös edullisemmat vastamelukuulokkeet tulevat varmasti ajamaan asiansa hyvin.