Kesä 2017 oli ehkä keleiltään huono, mutta se ei tarkoita sitä, etteivät kesän festarit olisi olleet onnistuneita. Huippu esiintyjiä on riittänyt ympäri Suomea ja samoin myös huippu yleisöä. Parhaita festarihittejä on tänä kesänä vaihteeksi ollut enemmänkin kuin yksi! Esimerkiksi Alman Chasing Highs, Robinin Hula Hula ja Antti Tuiskun Rahan takii ovat vetäneet yleisöä. Ja mikä hienointa, Alma on saanut yleisöä ulkomaillakin! Vihdoin suomalaisten huippumusiikki on levinnyt Suomen rajojen ulkopuolelle. Ja onhan sitä odotettu, että joku rohkea näyttäisi meille muille tietä, miten pärjätään globaaleilla viihdemarkkinoilla. Näyttää siltä, että Alma on juuri riittävän rohkea tähän tehtävään.

Korkeita tavoitteleva Alma

Suomen lupaavin vientitoivo Alma on tänä kesänä kiertänyt ympäri Eurooppaa esiintyen useilla festareilla, ja työtä on varmasti riittänyt. Keikkoja on ollut jokaiselle päivälle, ja matkakilometrejä on varmasti kertynyt nuorelle tähdelle kesän aikana tuhansia. Aivan niin kuin Alma laulaa kappaleessaan Chasing Highs, 21-vuotias laulaja, sanoittaja ja säveltäjä on tänä kesänä todella jahdannut korkeuksia. Mutta mikäs siinä korkeuksia jahdatessa, kunhan kunnianhimoa, taitoa ja tarmoa riittää. Alma on jo hurja menestys suomalaisella mittapuulla ja tulee varmasti menestymään yhä paremmin tulevaisuudessa. Tästä todisteena on se fakta, että Alman Chasing Highs on noussut elokuussa 2017 Britannian top 20 listalle. Kun siis puhutaan tämän kesän huippu esiintyjistä, Alma on ehdottomasti yksi parhaista. Jollet usko, niin sinun kannattaa mennä todistamaan tätä ihmettä paikanpäälle. Ellei tietysti kaikkia Alman keikkoja ole myyty loppuun!

Mitä jalkaan festareille?

Upeita festareita, uskomattomia esiintyjiä ja mahtavaa musiikkia – mitä enempää voisi kesältä pyytää? Ehkä vähän mukavampia kelejä. Olisi kiva kerrankin bilettää jossain muissakin jalkineissa kuin kumppareissa. Etsi kenkiä netistä ja löydät varmasti jotain kivempaa tallustinta kuin mummin vanhat saappaat. Sillä mitä olisi kunnon festarit ilman sopivia tamineita? Glitteriä, kimalletta ja kukkasia. Toki kylmään ja märkään on pakko aina varautua, mutta huonon sään ei tarvitse pilata festaritunnelmaa. Mikään ei ole mahtavampaa kuin villit festarit, joihin on kerrankin pukeutunut oikein – ja muistanut värjätä hiuksensa väliaikaisesti neonväreillä. Sitten on hyvä hyppiä biitin tahtiin yötä myöten ja laulaa mukana, kun Alma astuu lavalle. Vuosi 2017 tullaan muistamaan kunnon festarikesänä eikä minään muuna. No ehkä hiukan myös vuotena, jolloin musiikki oli erityisen hyvää.